10% KORTING

Gebruik de COPAING2021 korting code

* Be aankoop van 2 bakken

VOLGENDE DAG GELEVERD*

* Of het moet zen dat der iet tissen komt

Ons verhaal

Met trots stellen wij van de Copaings ons bierken van hoeige goesting voor. Met de toepasselijke naam “Streikewoif”.

Ingevolge de coronapandemie waren alle activiteiten rond de Copaings stilgevallen. Na onze geslaagde CD “en ’t beste moe nog kommen” waren wij reeds gepland om enkele optredens te doen in 2020, met als klapper de openingsact van het Schlagerfestival in Zele op zaterdag 14 maart 2020. Maar zoals iedereen weet is het land in lockdown gegaan en waren wij net als zovelen gedwongen om thuis te zitten… En na te denken over de toekomst van De Copaings.

Aangezien de tekstschrijvers Stefaan (De floeren) en ikzelf over veel tijd beschikten in de lockdown zijn we aan het schrijven geslaan. Maar ook onze andere 2 copaings zaten thuis op ideetjes te broeden. Zo kwam De Zjangen op het idee om een eigen biertje uit te brengen. Aangezien we geen jaarlijkse quiz konden organiseren, of andere activiteiten doen om geld in het laatje te brengen. Want onze muzikale projecten kosten geld, aangezien wij een kwalitatief hoogstand product willen afleveren.

Iedereen vond het een geweldig idee, dus regelde de Zjangen een paar brouwerijbezoeken. We hebben tot in Sint-Niklaas gezeten om bier te proeven… om uiteindelijk in Denderbelle bij brouwerij ’t Kroontje en dus bij brouwer Dimitri terecht te komen.

We hadden reeds enkele benamingen in gedachten voor ons eerste biertje, maar nadat wij onze voorkeur aan brouwer Dimitri van brouwerij ’t Kroontje hadden kenbaar gemaakt en hij voor ons aan de slag ging om een geschikt biertje te vinden, kwam hij met het idee van een blondje van hoge gisting, maar met een laag alcoholgehalte voor de dag.

We zeiden direct tegen elkaar, mmmmm Copaings een blondje van hoeige goesting en ge kintj er veel van drinken. Da’s iet ver ons. Waarop direct de opmerking werd gemaakt, een blondje van hoeige goesting mè ni veil inhaat, da kaan aliejn mor e “Streikewoif” zen. En zo geschiedde, Dimitri ging aan de slag en bezorgt ons het superlekkere blond biertje “Streikewoif” in flesjes van 25 cl, wat ons de mogelijkheid geeft om het bier aan een aantrekkelijke prijs aan te bieden. We hebben ondertussen ook al enkele café’s in Aalst en Affligem bereid gevonden om ons Streikewoif aan te bieden in hun assortiment. Zo mogen wij uiteraard hier in café De Kat bij Elsie, maar ook in Chopin bij Nordin en café/zaal de Kring bij Bart ons bier aanbieden. Voor Affligem is het Dachterdeer bij Johny die met plezier ons Streikewoif in het assortiment zal steken en zal ook Aptil van ’t Pittakot El Nachos ons biertje aanbieden. Dit is slechts het topje van de ijsberg, want we zullen op termijn als ons Streikewoif in de smaak valt ook ons bier aanbieden bij drankenhandels en nog meer café’s in en om Aalst.

Uiteraard zal ook ons Streikewoif te verkrijgen zijn op onze webshop www.streikewoif.be in kadoverpakking, samen met onze CD of per 6 en ook per bak.

We wensen langs deze weg alvast de cafébazen te bedanken om ons biertje een kans te geven, maar ook brouwer Dimitri van brouwerij ’t Kroontje om ons een biertje aan te bieden die volledig in onze smaak valt… En uiteraard ook onze vrouwen om in ons te geloven.